Podyumlardan 2012 saç modası





Dünyanın en aykırı saç tasarımcılarından Eugene Souleiman, moda haftalarında ünlü modacılar için yeni sezon saç modelleri tasarladı...


New York'tan Milano'ya kadar uzanan moda haftalarında, farklı tarzları ve avangart kimlikleri ile tanınan Isaac Mizrahi, DKNY, Stella McCartney gibi bir çok modacının podyumundan yeni sezon saç modellerini bir araya topladık. Haider Ackerman, Yohji Yamamoto ve Y3 gibi markaların saç tasarımcılığını yapan Eugene Souleiman da 2012'nin saç trendlerini tek tek açıkladı... 





LUMİNA

“Metalik”, “Aydınlık” ve “Akışkan”... Bilim ve teknolojiyi temel alan Lumina görünümünü kullanabilecek kelimeler. Bu da kendini, şekil ve renk bakımından fütüristik saç stillerinde gösteriyor. Eugene, “İster şeklinden, ister saçın ayrılma biçiminden, ister stilin nasıl yapılandırıldığından kaynaklansın, bu saç stillerinde neredeyse matematiksel olan tasarım süreci var” diyor. 


Eugene güçlü bir grafik profil yaratan Issey Miyake’de ortaya çıkan heykelsi görüntüyü”Fütüristik bir at kuyruğu” olarak tanımlıyor. Yapılandırılmış bir saç stiliüzerindeki yumuşak doku Stella McCartney defilesindeki stillere metalik ışık halesi getirdi.





Stella McCartney Podyumundan bir topuz modeli.



Eugene Souleiman Issey Miyake backstageinde.



POLARİS

“Mona Siyah” trendinden ilham alan Polaris görünümü, tek bir saç stilinde var olan eksterm zıtlığı tanımlıyor; pürüzsüze karşı yumuşak, parlağa karşı mat, ışığa karşı karanlık, kontrole karşı özgürlük... 


Eugene, Missoni için terzi görünümünü bisikletçi görünümü ile birleştirdi. Sonuç birden fazla dokuya sahip ve dağınık “sık rockçı” görünümü...


Eugene Haider Ackermann’ın defilesi için mücevher renkli atkuyruğu ile daha koyu renkli saçı bir araya getirdi.


Isaac Mizhari’de pürüzsüz şekillendirilmiş saça, tifiklenmiş ponponlar ekledi. Podyumda yürüyen traşlanmış kanişlerden esinlenen nükteli bir görünüm yarattı.


PASSİONİSTA


Eugene, bu sezonun Passionista görünümünü “Retro lüks” olarak tanımlıyor. Bu görünümü açıklayan “Retro şık” ve “Baştan çıkaran sofistike” temalarını açıklarken “saçları ‘yapılı’ kadın yeni cazibeyi oluşturuyor” diyor. 



Antonio Marras defilesinde, 1940’lardan kalma bir fotoğraf, Eugene ‘i, saçların sarılıp tokayla tuturulduğu retro saç toplama stili yaratmaya itti. Eugene, 1940’larda kadınların fabrikada çalışmaya gittikleri günlerde bile saçlarını yaptıklarını anlatırken “Bu stil, nerede olursa olsun cazibeli görünmekle ilgili” diyor.


Tsumori Chisato’da dağınık toplanan yumuşuak dokulu modeller, saçlara rüya gibi yumuşak bir görünüm sağladı. 


Egene “Hitchcock’un kadın kahramanları” nın ilham verdiği Donna Karan defilesi için saçları çekici ve sofistike topuzlar ile topladı. 



GLAMAZON
Doğa kabileciliği, işlenmemişlik ve evcilleştirilmemiş nitelikler bu sezonun “Glamazon” görünümünü “İçindeki asi ruhu bulmak ve onu güzelleştirmek” olarak tanımlıyor. ”Bu saç stilleri ilkel” diye ekliyor, “ama modernize eden bir cazibe tarafı var” diyor. 



Eugene, Peter Som’un Defilesindeki “Dağınık zarif” arı kovalarını “Cazibeli dokulu, sanki doğa onu ele geçirmiş gibi” diye tanımlıyor.


Y-3'de saçlara kaba dokulu saç örgüleri yapılmış ve bozulmuş, sanki uykudan yeni kalkmış görüntüsü verilmişti.


Etro’daki kabile tarzı saç örgüleri başta düzgün tuturulmuş, bale silueti yaratılmıştı.


Narciso Rodriguez defilesinde, kolay bir düğümle yapılan topuzlar Eugene’e göre “Doğal ve sade”...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

www.denizbank.com