Bebek yağı bronzlaştırmıyor!


Bağımsız bir araştırma şirketine yaptırdığı araştırmanın sonuçları, Türkiye’de yaşayan kadınların, güneşin zararlı etkileri konusunda yeterince bilgi sahibi olmadığını, olanların ise konuya fazla önem vermediğini ortaya koydu.
Bebek yağı tüketiminin yaz aylarında artmasının sebeplerinin araştırıldığı çalışmaya göre, bebek yağını satın alanların yüzde 32’si, ürünü bronzlaşmak amacıyla kullanıyor. Güneşin zararlı ışınlarını filtre eden ve olumsuz etkilerine karşı koruyan Güneş Koruma Faktörü (GKF) bulunmamasına rağmen bebek yağının bronzlaşma amacıyla kullanılması, bilgisizliğin ciddi bir sorun olduğunu ortaya koyuyor. Uzmanlar, güneşe çıkarken mutlaka GKF içeren ve güneş için özel olarak geliştirilen bir ürünün kullanılmasını tavsiye ediyor.

Araştırmaya göre, kadınların yüzde 19’u bebek yağının çabuk bronzlaştırmasının avantaj olduğunu savunuyor. Katılımcıların yüzde 15’i bebek yağı kullanarak güneşlenmenin doğuracağı zararları bilmiyor, yüzde 41’i bu konuda kararsız olduğunu belirtiyor. Yüzde 44’lük bir kesim ise meydana gelebilecek zararların farkında olduğu halde kullanmayı tercih ediyor.

Bebek yağı, bronzlaşmak amacıyla en çok 15-17 ve 25-29 yaş arasındaki gençler ve kadınlar tarafından kullanılıyor. Bu durumun doğuracağı zararlardan habersiz olanların çoğu 18-24 yaş grubunda yer alıyor. 25-29 ve 35-39 yaş gruplarında ise zararları gerçek dışı bulanlar çoğunluğu oluşturuyor. Sonuçlar, özellikle gençlerin, güneşin zararlı etkileri hakkındaki bilgisizliğine dikkat çekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

www.denizbank.com