7 hareketle saçlarınızı şekillendirin

Saçlarınızda yapacağınız ufacık bir değişiklikle bile dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz.

Ufacık bir saç hareketiyle dikkatleri üzerinize çekeceğiniz gerçeğini unutmayın. Yenilenmek için işe saçlarınızdan başlayın, kendinizi çok iyi hissedeceksiniz!

Yukarı Doğru Toplayın
Her zaman yaptığınız atkuyruğu ve topuzdan biraz farklı ama aynı hızda bir model denemek ister misiniz? Adı dağınık Fransız topuzu… Bazen çok fazla yapılı durabiliyor, bu yüzden siz önce kuru şampuan yardımıyla saçınıza biraz doku katın, topladığınız saçınızı parmaklarınız yardımıyla biraz kabartın ve topuzu tutturduğunuz tokaların gözükmesini sağlayın.

Eğer yaptığınız bu topuz yalnızca birkaç saniyede yapılmış gibi duruyor ve aynı hızda açılacak gibi görünüyorsa başarmışsınız demektir.

Hacmini arttırın
Sabah uyanınca karşı karşıya kaldığımız saç kurutucular, fırçalar ve saç şekillendiriciler biraz korkmamıza sebep olabiliyor. Ama tüm bu araç gereçle yapacağınız iki dakikalık hacim kazandırma hareketiyle çok da mesai harcamadan harikalar yaratabilirsiniz. Bunun için güne hacimlendirici bir şampuanla başlayın, daha sonra en sevdiğiniz saç besleyici ürünle devam edin ve bunu kullanmayı alışkanlık haline getirin, yüzünüze sürdüğünüz bir nemlendirici gibi düşünün. Bu ürünü ıslak saçınıza sürün ve tarayın. Saç kurutucuyla dipleri kurutarak hacimlendirdikten sonra saçlarınızın ön kısımlarını kulak arkasına koyun. Bu saçınıza güzel ve yalın bir şekil verir ve kuruduğunda yüzünüzü çevreleyen harika bir görüntü elde edersiniz.


Saç Yapınızı Hareketlendirin
Dünyaca ünlü yıldızların saç tasarımcısı Harry Josh’un ‘izinli model saçı’ (kendi icat ettiği bir terim) ile tanışmalısınız. Bu artık onun imzası haline gelmiş olan senelerdir yaptığı bir model. Bu saç modelinin hilesi modeli geceden yaratmak. Saçınıza fön çekerken saç köpüğü sürün. Ve biraz kuru şampuan kullanın. Bu, saçınızı çok fazla kurutmadan çekicilik kazandırır. Daha sonra saçlarınızın uç kısımlarını maşalayın. Ertesi gün hoş ve otantik bir dağınıklığa kavuşursunuz. Peki eğer saçlarınız kıvırcıksa? O zaman önce yıkayın sonra uzunlamasına olacak şekilde saç yağı sürün ve saçınızı kurutmadan uyuyun. Ertesi gün kıvırcık tutamlar çok düzgün bir dalgaya sahip olacaktır.

Trendleri Takip Edin
Saç trendleri, podyumların yanı sıra kırmızı halıdaki davetlerle, müzisyenlerle, modellerin podyum dışındaki görünümleriyle ve diğer ünlülerle birlikte yayılır hale geldi. Bunların hepsi artık
dergilerde ve blog’larda yer alıyor ve herkes kolayca bulabiliyor. Sonuç olarak saç trendlerinde odak nokta bireyselliğe geri dönüyor. Örneğin uzun zamandır saçınızı dağınık kullanıyorsanız, düz ve yalın halde kullanmanız size daha taze bir görünüm kazandıracak.

Saç ayrımınızla oynayın
Tek bir yana doğru ayrılmış modeller saçınıza hiç sahip olmadığı hacmi kazandırabilir. Saçınızı bir yöne doğru atın ve diğer tarafta kalan kısmı kulak arkasına koyun. (Biraz saç spreyi
sıkmanız onun yerinde durmasını sağlayacak). Alternatif olarak, ortadan ayırmak da her zaman havalı ve şık görünür. Ortadan ayıracaksanız saç diplerine hacim kazandırdığınıza
emin olun. Ve eğer saçınız buna uygunsa uzunlamasına tarayarak düzgün görünmesini sağlayabilirsiniz.


SüsleyinSaç aksesuarları artık sadece çocuklar için değil. Kullandığınız materyallere dikkat edin. Deri ve ipek işinize yarayabilir. Mesela bir saç bandına kaliteli deri parçaları yapıştırabilirsiniz. Ya da basit saç tokalarını saçınızın tek bir tarafında hafi f aşağı doğru kullanabilirsiniz.

Saç derinizi unutmayın
Saç derisine yapılan masajların önemini unutmayın. Kafa derinize önem vermenizi sağlayan, ölü hücreleri uzaklaştırıcı ürünler kullanmayı ihmal etmeyin. Bu, kan dolaşımınızı hareketlendirir ve zaman içinde saçınızın uzamasını ve gürleşmesini sağlar. Ayda bir kez saç masajı yaptırmak sizi rahatlatmanın yanı sıra saçınızın uzamasına yardımcı olur.

İşte destek alabileceğiniz ürünler:
BC Fibre Force Sprey krem, 68 TL
OSIS Refresh Dust kuru şampuan, 47 TL
Wella SP Luxe Oil saç bakım yağı, 80 TL
John Frieda Luxurious Volume hacim katan saç şampuanı, 25 TL
Toni&Guy Classic orta tutuşlu saç spreyi, 36 TL 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

www.denizbank.com