Altın Maske Nasıl Yapılır?


İnsanoğlunun güzel ve sağlıklı görünme uğruna denemediği yöntem kalmadı. Özellikle cilt bakımında bin bir türlü uygulama kadınların hayatına girdi.
Meyvelerden,çiçeklerden, hayvansal ürünlerden ve bitkilerden sonra içeriğinde çok daha ilginç maddeleri barındıran cilt bakım ürünleri kullanılmaya başladı. Bunun son örneklerinden biri 24 ayar saf altının cilt bakımında kullanılması, ikincisi de ekmek mayasının. İlk kez Japonya da bulunan ve denenen altın maskesi ülkemizde de kullanılmaya başladı. 6-12 seanslar halinde verilen altın maskesi şu an pahalı olduğu için sınırlı sayındaki güzellik salonunda paralı müşterileri güzelleştiriyor. (Seansı 250-300 Euro arasında) Aysun Kayacı, Tülin Şahin, Nefise Karatay, Didem Taslan gibi ünlü mankenler altın bakımı yaptıranlar arasında.


Antik Mısır daki kadınların özellikle de Cleopatra nın saf altından cildine özel bir maske yaptığı ve güzelliklerini ölene dek bu şekilde korudukları hep söylenegeldi. Dünyada Umo firmasının gün yüzüne çıkarıp piyasaya sunduğu bu altın kür lerini ülkemize ilk Biyopark firması getirdi. Özellikle yurtiçindeki birçok güzellik merkezi ve spa otelde uygulanmaya başlayan bu yöntemin epey yaygınlaşması bekleniyor. Peki altın kürünün diğer cilt bakım uygulamalarından farkı ne? Bu soruyu Medikal Estetik Hekimi Dr. İmren Kurucuk a ilettiğimizde bir altının beklemediğimiz meziyetleri olduğunu görüyoruz.

Öncelikle altın ciltte gerginleşme ve sıkılaşma sağlıyor ve cildin sarkmasını engelliyor. İnce çizgi ve kırışık görünümleri azaltıyor. İçinde taşıdığı Gamma PGA ile nemi ciltte tutarak daha pürüzsüz ve elastik bir görünümde olmasını sağlıyor.

Daha önce tıp biliminde kullanılan altın ciltteki yaşlanmayı azalttığı gibi cildin pırıl pırıl ve ışıltılı bir görünüme sahip olmasını sağlıyor. Kurucuk a göre altın kürü aslında lüks bir bakım gibi görünüyor ama her yaştaki insana, hamile ve emziren kadınlarda bile rahatlıkla uygulanabiliyor. Toplam bir buçuk saat süren altın kürü sadece yüze değil, ellere, boyuna ve bütün vücuda da uygulanabilir.

Bakımlı ve güzel olmak isteyen kadınların son günlerde denediği maske çeşitlerinden biri de altın maskesidir. Cilde parlaklık veren ve lekelerden arınmasını sağlayan bu maskenin fiyatları biraz pahalı olsada başta Japonya olmak üzere bir çok Avrupa ülkesinde şu sıralar altın maske revaçta. Bir çok güzellik merkezinde bu maske yapılmakta. Türkiye de de yayılmaya başlayan bu maskenin fiyatlarıyla yazımıza devam edelim. Bir çok güzellik merkezindeki fiyatlardan yaptığımız derlemede 1 seans ücreti 100 Tl ile 250 Tl arasındadır. Şimdi altın maskeyle ilgili detaylara gelelim.

Altın maskesini ilk olarak Kleopatra nın kullandığını güzelleşmek için bu yönteme başvurduğunu biliyoruz.

Maskenin içeriği

Maskenin içeriğinde Horninenss yaşlanma, C vitamini ,meyan kökü, Flavonoidler, yulaf Peptid ,Scutellaria özü, Hyaluronik Asit bulunur. Bu maske yüze uygulanır ve bir süre beklenir. Daha sonra masaj yardımıyla 24 ayar altının bulunduğu bu içerik cilde yedirilir.

Altın Maskesinin Faydaları


  • Yüzdeki nem dengesini düzenler.
  • Sivilcelerin ( aknelerin) tedavisinde kullanılır.
  • Cildin parlak ve genç görünmesini sağlar.
  • Kırışıklıkların giderilmesine ve kırışıklıkların oluşmasını engelemede yararlıdır.
  • Cilt lekelerine iyi gelir.
  • Siyah noktaların yok olmasını sağlar.
  • Cildi pamuksu ve beyaz yapar.
  • Ölü hücreleri canlandırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

www.denizbank.com