Yaz; Rahat ve Şık..


Yaz ayları birçoğumuz için tatil ve dinlenme zamanıdır. Rahat giyinmek ama şık olmak isteriz. İşte bu ince çizgiyi tutturabilenler azdır. Hem rahat hem de şık olunabilir mi? Güneşin kavurucu sıcağına rağmen şık olmak isteyenler için bazı tüyolar:

Bol ve dökümlü üstler: Bu tarz bluz ve tişörtler sizi rahat ettirirken aynı zamanda kusurlarınızı örter. Özellikle, geniş ama aynı zamanda bel hizasında olanları çok rağbet görmekte. Bu tarz üstleri birçok seçenekle rahatlıkla kombine edebilirsiniz.


Salaş pantolonlar: Bu sezon salaş pantolonlar zirvedeki dönemini yaşıyor. Saten, penye, pamuklu kumaş… Piyasada birçok seçeneğini bulabilirsiniz. Ancak bu pantolonlardan alırken vücut yapınıza dikkat etmeniz lehinize. Çünkü basen ve bacak bölgesinde fazlalığı olan bir kadın; saten bir pantolon giyerse fazlalıları daha da fazlaymış gibi görünebilir. Dolayısıyla eğer satenden yanaysanız düzgün ve sıkı bir vücuda sahip olmalısınız. Bu pantolonları giyerken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta eğer desenli bir kumaştan ise ve sizin alt bölgeniz üste oranla daha kalın ise yine kaçınmanız gerekir. Çünkü; dikine çizgiler hariç tüm desenler sizi olduğunuzdan kilolu gösterir.

Maxi elbiseler: Maxi boy yine birkaç sezondur vitrinlerde. Eğer sizde bu tarz bir elbiseyle rahat edeceğinize inanıyorsanız hiç kaçırmayın derim. Ancak yine de söylemeden geçmeyelim, eğer minyon tipli iseniz diz hizasındaki ya da diz üstündeki elbiselerle daha iyi görünebilirsiniz.

Desenler: Desenler bu yaz her yerde. Çiçekliler, grafik ve hayvan desenleri revaçta. Siz de bu furyaya katılmak istiyorsunuz. Rahat olun, gerekli olan sadece biraz cesaret. Desenleri nasıl kullanacağınızı bilirseniz tarzınızla büyüleyebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta; ince göstermek istediğiniz kısma düz renk, daha kalın göstermek istediğiniz kısma ise desenli bir parça giymenizdir. Ayrıca üzerinizde yalnızca bir parça desenli olursa risk almamış olursunuz. Aynı anda birkaç deseni bir arada kullanmak biraz uzmanlık istiyor!

Safari Havası: Hayvansal motifler ve baskılar giysilerimizden ev dekorasyonuna kadar sıçramış durumda. Evet hayvanları çok seviyoruz ve bu akıma dahil olmak istiyoruz! Öyleyse ne yapmalıyız; İşe aksesuarlarla başlayabilirsiniz. Hayvansal motifler içeren bileklik ya da yüzükler her yerde. Bunlar sizi safari dünyasına giriş için ilk adımınız olabilir. Tabii leopar çerçeveli güneş gözlüklerini de atlamamak gerek. Bunların dışında ister leopar, ister zürafa, isterseniz de zebra... En çok hangisi sizi çekiyorsa onu seçin. Ama fazla abartmayın. Unutmayın amacınız şık olmak!

50’ler ve 60’lar: Hangimizi etkilememiştir ki şimdiye kadar bu yıllar? Kısa ceketler, kumaş pantolonlar, küçük çantalar ve renkli gözlükler. İlham alın: Diz hizasında siyah-beyaz puantiyeli bir elbise, kalın topuklu kırmızı ayakkabılar!

Beyaz ve tonları: Evet beyaza bayılıyoruz dediğinizi duyar gibiyim. Yüzyıllardır saflığın ve şıklığın tartışmasız rengidir beyaz. Baştan aşağı beyaz giyinmek çok tarz dursa da, biraz turkuaz ya da mercan hayat verecektir!

Renk Cümbüşü: Bu yaz hiç olmadığı kadar renk kullanıyoruz. Hem de aynı anda! Turuncu ve pembe, kırmızı ve yeşil, mor ve sarı… Bir arada olmaz diyenlere inat edercesine, hepsi bir arada. Yaz günlerinde içinizin açılacağından emin olun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

www.denizbank.com