Kendinizi ve sevgilinizi selülitle barıştırma rehberi


Kim demiş selülit bu kadar korkulacak bir şey diye? İşte önce kendinizi, sonra sevgilinizi selülitle barıştırma rehberi.


Her bahar, her yaz aynı kabusu görmeye başlıyoruz. Havalar ısınacak, bikiniler giyilecek ve bu selülitler nasıl saklanacak? Peki, kim demiş selülit bu kadar korkulacak bir şey diye? İşte önce kendinizi, sonra sevgilinizi selülitle barıştırma rehberi.

1. Selülit bir hastalık değildir: Her ne kadar bazı tıp uzmanları televizyonlara, dergilere çıkıp selüliti çağın vebası yerine koyup saatler süren yorumlar yapsalar da  aslında selülit hastalık olarak nitelendirilemez. Selülit bir dolaşım bozukluğu ve sadece sanal bir sorun. Tamamen kozmetik sektörünün yarattığı bir güzellik silahı. Tabii kozmetik sektörünün açtığı yolda magazin sektörü de tam gaz ilerlemekte. Bir düşünün selülit diye bir kavram olmasa, magazin dergileri sayfalarını ne ile dolduracak; ‘güzelliğini selülitleri gölgede bıraktı!’ tarzı haberler yapmayınca ne yapacaklar? Ama magazinciler bir türlü kabul etmek istemese ve her bikinili gördükleri ünlüde yeni bir şok geçirse de itiraf ediyoruz, selülit az veya çok tüm kadınlarda var.
2. Onlar selülit değil, gamze: Bundan sadece birkaç yüzyıl önce kadınların etli butlu olması tercih edilirmiş. Zayıf kadına fakir, hastalıklı gözüyle bakılırmış. Bugün ise hepimizin bildiği gibi ne kadar zayıfsanız, o kadar güzelsiniz. Eskiden beyaz tenli olmak zenginlik göstergesiymiş. Çünkü bronzlaşanlar tarlada çalışan işçi kadınlar olurmuş. Ama bugün bronz olmak çekici olmanın en önemli şartlarından olarak görülüyor. Yani zamanla birlikte beğeniler ve zevkler değişiyor. Demek ki yakında bir gün selülit de moda olacak. Hatta o portakal kabukları selülit değil, gamze diye adlandırılacak. Ve tabii selülitsiz olan kadınlar selülit sahibi olmak için uğraşacak.
3. Kadın gibi kadın istiyorsanız selülite razı olacaksınız: Erkekler son zamanlarda kadınların erkekleşmesinden şikayet edip duruyor. Kadınların iş hayatındaki başarısını, ilişkilerindeki özgürlük anlayışını kıskanıp ‘erkek gibi kadın istemiyoruz’ diye ayaklanıyor. Peki kadın gibi kadın olmanın en önemli kanıtlarından birinin selülit olduğunu söylersek? Selülitin erkekler değil de kadınlarda görülmesinin sebebi işte bu. Çünkü erkeklik hormonu selülitin oluşmasını engelliyor. Kadınlık hormonu olan östrojen ise tam tersine selülite neden oluyor. Yani erkeklere bir tavs,ye; eğer çevrelerinde hiç selülitsiz bir kadın varsa bilsinler ki kadınlık hormonundan pek nasibini almamış, erkek gibi bir kadınla karşı karşıyalar.
Selülit ve erkekler
• Erkek arkadaşınız sizin selülitlerinize laf ediyorsa siz de kıllarıyla dalga geçerek onu kıl edin. Sizin selülitleriniz en azından yerinde duruyor, çevreyi kirletmiyor. Onun kılları geçtiği her yere dökülüyor, delikleri tıkıyor hatta yemeklerden çıkıyor. İğrenç değil mi?
• Sizi selülitsiz sanacak bir sevgili istiyorsanız astigmatı olan erkekleri tercih edin. Ve onun önünde soyunmadan önce gözlüklerini veya lenslerini mutlaka çıkarmasını sağlayın. Ondan sonra bırakın sizi portakal değil, elma olarak görsün.
• Sevgiliniz veya eşiniz selülitinize laf etme gafletinde bulunduğu anda selülitli olduğunuzu kabul edin ve tedavisi için ondan maddi destek isteyin. Bakalım güzellik merkezinin faturasını görünce hala selülit düşmanı olabilecek mi, yoksa ‘sen böyle de güzelsin’ moduna mı transfer olacak?
Selülit arttırma yoları
Tüm bu okuduklarınızdan sonra sevgilinizle beraber selülitsever bir çifte dönüştüyseniz işte size daha da çok selülit sahibi olmanız için bir yol haritası:
• Hareket etmeyin. Selülit düşmanı spordan uzak durun. Hatta hareketlerinizi bile minimuma indirin. Yürüyen merdiven kullanın, asansörden şaşmayın. Bol bol yatın, kıpırdamayın.
• Kolayı ve kahveyi elinizden düşürmeyin. Güne kahveyle başlayın. Sonra kolayla devam edin. Sonra bir kahve daha ve sonra bir kola daha… ta ki gece yatağa yatana kadar.
• Sakın su içmeyin. Aman Allah korusun, su içerseniz sonra dolaşımınız düzelir, o güzelim selülitleriniz gidiverir. Susadınız mı, o zaman kola için.
• Uzakdoğu felsefelerine göre selülitin nedeni biriktirilmiş öfke ve kendini cezalandırma isteği. Yani selülitlerinizi çoğaltmak için sizin yapmanız gereken sık sık öfkelenmek ve kinci biri olarak bu öfkeyi unutup gitmemek, içinizde biriktirmek.
• Kilo alın. Her ne kadar selülitin doğrudan kiloyla bağlantısı olmasa ve zayıf kızlarda da selülit görülse de, ne kadar kilolu olursanız selüliti o kadar iyi taşırsınız, çünkü selülite kendisini gösterebileceği daha geniş bira lan sunarsınız.
• Tuz tüketimini arttırın. Selülitin en iyi dostlarından bir diğeri de tuz elbette. Bu nedenle siz de her yemeğinize tadına bile bakmadan tuz ekin, ekin, ekin.
• Kepek ekmeği yerine beyaz ekmek, tatlandırıcı yerine şeker, haşlama yerine kızartma, zeytinyağı yerine margarin, meyve yerine çikolata, beyaz et yerine kırmızı eti sofranızdan eksik etmeyin...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

www.denizbank.com