Yüzünüzü Mükemmel Gösterecek Saç Stilleri


Botoksu ya da plastik cerrahiyi unutun. Yüzünüzde hızlı bir değişim yaratmak istiyorsanız, yüz şeklinize uygun yeni bir saç kesimini deneyin.
“Müşterilerime her zaman perçemin botokstan daha ucuz olduğunu söylerim. Bir saç stili sizi tamamen yeni bir ruh haline sokabilir” diyor New York City Valery Joseph Salon'un baş stilisti Maria De Los Angeles. “Saç kesimi ile yapılabilecek çok fazla şey vardır.”

Elbette görünümünüzde köklü bir değişiklik yaparken, doğru seç kesimini seçmek hayati önem taşır. En önemli noktalardan biri de, yüzünüze uygun saç kesimini seçmektir. İşte De Los Angeles’in farklı yüz şekilleri için önerileri.
Yuvarlak (Cameron Diaz, Charlize Theron)
“Yuvarlak yüz, klasik bir yüz şekli olarak değerlendirilir,” diyor De Los Angeles. “1940'larda, bu yüz tipi için popüler görünüm, yumuşak ve doğal dalgalardı. Artık daha çok deniz dalgaları duygusu yaratan kıvrımlar yapıyoruz.” İşin püf noktası kıvrım uzunluğunu yanakların altına kadar uzatmaktır; stilistinize katları çok kısa yapmamasını söyleyin.
Köşeli (Angelina Jolie, Jennifer Garner)
“Böyle bir yüz şekliniz varsa, birçok saç stili size yakışacaktır. Ama yüz hatlarınız büyükse, saçınızın uzunluğu ve dokusu konusunda kendinizi ne kadar rahat hissedeceğinizi de göz önünde bulundurmanız gerekir” diyor De Los Angeles. “Angelina Jolie bunu doğru yapıyor: Uzun saçı tercih ediyor ve yüz hatlarını dengeliyor. Saçları kısa olsaydı, sadece dudaklarını görürdünüz.”
Kalp (Reese Witherspoon)
“Bu tip yüzlere en çok yana atılmış bukleler güzel durur; çünkü genellikle alın genişliği yanak genişliğinden fazladır,” diyor De Los Angeles. “Saçların elmacık kemiği çizgisine doğru daha dolgun görünmesini sağlayacak katları severim. Çok düz saçı sevmem;  yanak noktasını çok fazla gösteren bir perdeye benzer düz saç.”
Uzun (Lisa Rinna, Joy Behar)
“Yapmak istediğiniz şey, yüzün uzunluğunu kısaltmaktır; bu nedenle, perçemlerin gerçekten işe yaradığını düşünüyorum,” diyor De Los Angeles. “Yüzün çevresinde daha kısa katların olması da işe yarayacaktır. Saç, göğüs bölümünü aşacak kadar uzun olmalıdır. Ayrıca ben uzun hatlardan da uzak dururdum.” Zaten uzun olan bir yüzü daha da uzun gösterecek çok uzun saçların tercih edilmemesini de öneriyor. Bunun yerine, kafanın üst kısımlarında katlar olmasını ve saçların bu bölümde daha dolgun durmasını tercih edebilirsiniz.
Herkes için: Perçemler
Her yüz şekline uyan ve yüzünüzü canlandıracak bir başka görünüm: perçemler! “Özellikle kaş uzunluğundaysa, perçemler yüzünüzün tüm görünümünü yenileyebilir,” diyor De Los Angeles. “Biraz kat ve yana atılmış perçem birçok kadında harikalar yaratır. Perçem, sizi çok daha harika ve modern gösterir.”
Perçem kullanmayı tercih ederseniz, muhteşem bir görünümden berbat bir görünüme geçmemek için bu perçemlerin sık sık düzeltilmesi gerektiğini unutmayın. “Düz perçemler hoş görünebilir, ama onları taşımak zor olabilir ve perçemin bakımı gerçekten zordur,” hatırlatmasını  yapıyor De Los Angeles.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

www.denizbank.com