En Seksi Kadın Parfümleri


Zaman zaman bu kokuların beni neden etkilediğini merak ederim. Yine bu tür zamanların bir tanesinde kendime bir kadının parfümünün nasıl seksi kokulu tanımını alıyor olduğunu sordum. Bir parfüm nasıl seksi kokar? Bu soru elbette beni bir çok yanıta götürdü. Aynı zamanda aklımda bir de farklı soru oluştu: Nedir seksi kokulu parfüm? Notaların ahengi mi, kızgın kumlardan denize atlamak mı, yoksa bir büyümü? Tanımını her ne kadar yapmasam da şu bir gerçek ki; kadın parfümleri erkekleri derinden etkileyen güçlü bir silahtır.

Bu yazımda sizlerle yakın zamanda tanıştığım bazı parfümlerden bahsedeceğim.


Youth Dew – Estee Lauder

50 senedir seksi parfüm denilince akla gelen ilk marka Youth Dew olmuştur. Renginden de anlaşılacağı gibi yoğun, baskın ve akılda kalan bir koku olan Youth Dew aynı zamanda egzotizmin notaları taşıyor. Kokunun etki alanı içerisinde bulunan erkeklerin dikkatini üzerine çekmek isteyen bayanların tercihi olan bu koku adeta bir sanat eseri.

Allure – Chanel

Altı notadan oluşan bu parfümün en önemli özelliği notalardan hiçbirinin diğerinden baskın olmaması. “Tanımlanması güç, karşı koyulması imkansız” olarak tanımlanan bu koku taze, meyvemsi, çiçeksi,odunsu ve oryantal notaların bir araya getirilmesinden oluşuyor.

Aromatic Elixir – Clinique

Ürün yelpazesi kokusuz ve alerji yapmayan cilt bakım ürünlerinden oluşan Clinique parfüm konusunda diğer ürünleriyle çelişir bir parfüme sahip. Yoğun ve karakterli bir parfüm olan Elixir aromatik esansıyla akıllarda kalıyor. Kokusunu alan kişilerde merak duygusu uyandıran Elixir sürekli kullanıldığında sadece kokunuzla tanınmanızı sağlayacak derecede özgün bir yapıya sahip.

Obsession – Calvin Klein

Duygulara hitap eden bir parfüm arıyorsanız Obsession kesinlikle size göre bir ürün. Kadın erkek fark etmeksizin ilk koklayan bir çok kişi duygu dalgalanmaları yaşadıkları konusunda hem fikir.

Amor Amor – Cacharel

Adından da anlaşılacağı üzere aşkı simgeleyen bu koku, kıpkırmızı şişesiyle aşkı içinde barındırdığını ima ediyor. Seksi bir imaj yerine aşk kadını olarak görünmek istiyorsanız, vanilya ve yaseminin Frenk üzümü ile flörtü olan bu koku sizin için harmanlanmış demektir.



Sexy – Carolina Herrera

Sıra dışı şehveti temsil eden Sexy, abartıya kaçmadan zarafetle baştan çıkartan bir koku. Üst notaları meyvemsi, orta notaları çiçeksi ve baz notları ise baharatlı olan Sexy’nin dikkatleri üzerinize çekmesi şaşırılacak bir durum değil. Aynı zamanda her ortamda kullanılabilecek kadar da abartısız bir parfüm.

Agent Provocateur - Agent Provocateur

Markasıyla aynı adı taşıyan bu parfüm duyguları “provoke” eden bir yogunluğa, derin ve etkili oryantal notalara sahip. Siyah el yazısı ve siyah kurdele ile dizayn edilmiş pembe porselen şişenin içinde ; Hindistan’ın safron yağı, Mısır’ın yasemin kokuları, Haiti’nin vetiveri ile beraber bir çok egzotik unsur bulunuyor.

L’Instant de Guerlain – Guerlain

Portakal çiçeği esansı, çeşitli baharatlar ve vanilyadan üretilen bu parfüm temiz, saf ama kendinden emin kokusuyla ünlü. Guerlain’in bu ürünü erkekleri anı yaşamaya zorlayacak derecede etkili olmasına karşın ağır bir yapıya sahip değil.

Romance – Ralph Lauren

Gümüş şeritlerle çerçevelenmiş kutusuyla, ismiyle, şişesiyle romantizmi ve dişiliği çağrıştıran Romance’nin içeriğinde; kadifemsi odunsu notalar, gösterişli çiçekler bulunuyor. Partnerinizle romantizm dolu saatler yaşamak istiyorsanız ortamı dolduracak olan koku kesinlikle Romancedir.

Addict – Christian Dior

Kendi kuralları ile yaşayan vurdumduymaz kadınların çiçeksi baharatlı parfümü olarak bilinen Addict içeriğinde Jamaica’da bulunan ve açtıktan birkaç saat sonra solan nadide çiçek “Gece kraliçesi”ni barındırıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

www.denizbank.com