Metabolizmanızı hızlandıracak beslenme önerileri


Vücudunuzun kilo almasının temel nedenleri arasında yavaş metabolizma etkilidir. Birkaç ufak değişiklik ile metabolizmayı hızlandırmak mümkündür. O halde nasıl bir beslenme önerisi izlemelisiniz kulak verin.


Düzenli öğünlerle az miktarda yiyin!

Düzenli öğünlerle yediğinizde metabolizmanız sürekli çalışır ve örneğin günde sadece 1 öğün yemeye göre çok daha fazla kalori yakarsınız. Üç saatten fazla zamanı bir şey yemeden geçirmeyin. Çünkü metabolik hızınız yemekten iki saat sonra düşer, onu olabildiğinde sık hızlandırmak mantıklı bir davranıştır.

Aç kalarak metabolizma hızınızı düşürmeyin!

Kendinizi aç bırakarak kilo vermek diye bir şey yoktur. Bu tarz, uzun vadede metabolizmanızı bozmaktan başka bir işe yaramaz. Bilinçsizce yapılan diyetler sonucunda bazal metabolizma hızı yavaşlar ve bunun sonucunda bir günde harcadığınız enerji de azalır.
Bu durum sonucunda ise, ya diyet yaparken kilo verme hızımız düşer, ya da daha az yememize rağmen daha çabuk kilo alır hale geliriz. Öyleyse akıllıca yemek seçimi yapmalı ve vücudunuza yediğiniz kalorileri nasıl yakması gerektiğini öğretmelisiniz.

Doğru Pişirin!

Metabolizmanın hızlanması ve sağlıklı kilo vermek için yalnızca doğru besinlerin tüketilmesi yeterli değil, bunların diyetinize uygun bir şekilde pişirilmesi ve doğru miktarda porsiyonlanarak tüketilmesi de en az kadar o kadar önemlidir.

Spordan Sonra Daha Fazla Yakarsınız!

Spor yaptıktan sonra 1-2 saat içinde yemek yenirse, metabolizma hızlanmış olduğu için yağ yakımı daha fazla olur. Yemekten sonra yapacağınız bir yürüyüş ise, vücut ısınız artığı için size daha .ok kalori yaktırır.

Bu Besinleri Daha Çok Tüketin!

Eğer metabolizma hızınızın çok düşük olduğunu saptadıysanız metabolizma hızınız artana kadar bir süre şu yiyecekleri tüketebilirsiniz:
Patates, pirinç, havuç, mısır, bezelye, muz ve kuru üzüm. Ayrıca yemeklerinize metabolizmayı hızlandırdığı ispatlanmış olan acı kırmızı ve yeşil biber ekleyin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

www.denizbank.com