Mücevher Tanrıları


Cartier
Geçtiğimiz haftalarda dünyanın en önemli saat fuarlarından SIHH 2011 Cenevre’de gerçekleşti ve bu kadar çok alıcının olduğu bir dönemde tüm  mücevherciler en iyi tasarımlarını, en özel taşlarını dünyanın dört bir yanından Cenevre’ye çekmişlerdi.
Bu arada meraklısına not; Haute Joaillaire denen tek parça yada limitli üretilen en özel mücevherler doğal olarak tek bir mağazada kalmaz, kalamaz ve zenginlerin ajandasına bağlı olarak tüm dünya mağazalarını gezer durur. SIHH fuarı sırasında Cenevre’de, kış tatilinde Courchavel’de Monte Carlo Grand Prix sırasında Monaco’da, Ramazan aylarında Orata Doğu ülkelerinde ki  vitrinleri süslerler.
En iyi mücevher reklamları
Adler
Mücevher devleri, milyon dolarlar harcamaya devam etsin, dünyanın en iyi mücevher reklamları Adler’e ait. Dünyanın her kıtasını temsil eden kadınların; mücevherle özdeşleştiği en güzel fotoğraflar kesinlikle Monsieur Adler tarafından yaratılıyor.
Adler
Mücevher dünyasına aşina olan gözler tarafından; altında Adler logosu olmasa bile tanınacak kadar özgün bu reklamlar ilk başladığında yani yaklaşık 10 sene önce Bay Adler  reklamların arkasındaki sırrı şöyle açıklamıştı 
”en doğru reklam ajansını ve konsepti bulana kadar çok uğraştık ve bu uğurda iki yıl reklam vermemeyi göze alarak hayalimizi yakaladık kolay kolay vazgeçmeyiz artık”. 
Dediğini yaptı her sene ayrı telden çalan lüks markaların aksine sadece tasarımlarıyla değil reklamlarıyla da kendini farklı konumlandırmayı bildi.
En iyi mücevher saç aksesuarları
Chaumet Tiara
Taçlar mücevher tarihinin en gizemli hikayelerine konu olan;  en büyüleyici, en romantik öğeleri. Gücün sembolü, ele geçirilen ülkenin nişanları, evlenerek güçlendirilen hanedanların simgeleri. Uzun yıllar değeri bilinmeyen hatta sadece hurda fiyatına satılan taçlar son yıllarda, romantizmin geri dönüşüyle yeniden hakkettiği değeri bulmaya başladı.
Chaumet Tiara
Taçlar söz konusu olduğunda;  Napolyon’un mücevhercisi olan ve birçok soyluyu taçlandıran Chaumet, İngiltere’nin açık ara önde. Özellikle Chaumet’nin Paris Place Vendome’daki randevuyla gezilen müzesi 125 taca ev sahipliği yapıyor, tabii taçla ilgili 3600 fotoğraf ve tasarımı saymazsak.
Chaumet Tiara
En iyi vitrin
Mücevher vitrini düzenlemek zor iştir hem de çok zor; vitrin mücevherlerin kaybolmayacağı kadar küçük ama markanın görkemini yansıtacak kadar ihtişamlı olacaktır; ışıklandırması mükemmel olacaktır (mücevher sergilemesinde sadece ışıklandırma üzerine özel çalışan uzmanlar var) mücevherleri sıradanlaştırmayacak kadar az ama kadınların başını döndürecek kadar çok tasarım sergilenecektir.
Tiffany Coral Window
Bu ve bunun gibi birçok kriteri biraraya en iyi getiren tek mağaza biliyoruz. Tiffany&Co’nun New York 5. Caddesi’ndeki efsanevi mağazası.
Tiffany Holiday Window
Breakfast at Tiffany  filminde Audrey Hepburn’ün her sabah gündoğumunda hayranlıkla seyrettiği vitirinler senenin her döneminde ayrı bir cazibe merkezi. Tiffany vitrinlerini kimi zaman mercanların korunması için tasarlar kimi zaman beyzbol liginin açılışına uyarlar. Bu vitrinlerde her zaman ortak olan tek bir nokta vardır; Tiffany zerafeti…
Audrey Hehburn Breakfast at Tiffany
En iyi mücevher saatler
Bizce bu konu özellikle son beş senedir tartışmaya açık değil ve Cartier kadın saati konusunda açık ara önde.
Cartier
Tank Americane, Tank Francaise gibi modellerinden sonra bir uykuya dalan Cartier’in dönüşü muhteşem oldu. Ballon Bleu dünyanın farklı bölgelerinde yaşasalar bile tüm kadınların ortak tutkusu, Baignore özel gecelerin vazgeçilmezi, Captive modern bir cazibeyi temsil ederken;
Cartier Delices
Ocak ayında basına  tanıttığı Delices ile saat konusundaki üstün  başarısını bir kez daha gözler önüne sererek rakiplerini korku kadınları ise hayranlık içinde bırakmayı başardı.
Bu bahsettiklerimizin hepsi  Cartier’in mücevher kategorisinde olan saatleri ama asıl “secret watch” kategorisindeki saatleri görünce zamanın kölesi olmak istemeyecek bir kadınla henüz tanışmadığımızı itiraf etmeliyiz.
Cartier Secret Watch
En cesur mücevherci
Haute Joaillerie yani yüksek mücevher dünyasında, cesaret anlamı pek bilinmeyen bir sözcüktür. Var olabilmenin çok uzun yıllar aldığı, detaylı ve girift bu dünyada, yaratılan mücevherleri elegan, modern, antika, klasik, trendy olarak sınıflandırmak mümkündür ancak cüretkar kelimesinin mücevher sözlüğünde yeri yoktur.
Hemmerle
Zaten sadece hammaddesi bile yüzbinlerce dolar eden eserler için cüretkar olmak hangi tasarımcının haddine.
Hemmerle
10 karatlık pırlantaları demirin içine gömüp küpe yapmaya, tüm tasarımcıların rüyasına girebilecek mükemmelikte güvercin kanı rengindeki Burma yakutlarını okside edilmiş bakırla birleştirip yüzük tasarlamaya, çok değerli amaranth ağacının tahtasından bilezik yapıp bir işçilik mucizesi ile uçlarına mor safirler yerleştirmeye başaran bu Alman kökenli Hemmerle;  yüksek mücevher dünyasının sınırlarının dışında dolaşarak cüretkar kelimesini sonuna kadar hakkediyor.
Hemmerle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

www.denizbank.com