Yaz sonrası yenilenme zamanı


Güneş, deniz ve kumun yıprattığı cildinize ve saçlarınıza bakım yapma zamanı geldi. Bir kaç bakım sayesinde yeniden parlak, taze ve sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz.


Dermatoloji Uzmanı Dr. Hülya Güçlüer Nacar, güneşin ve nemin etkisiyle kalınlaşan, lekelenen ve kırışan ciltlerin kimyasal, fiziksel ya da lazer peelinglerle tedavi edilebildiğini söyledi.
Deride oluşan ince kırışıklıkları, güneş lekelerini, kabalaşmış deriyi, açılmış gözenekleri dermatologların doğal meyve asitlerinden üretilen ajanlarla ya da lazer kullanarak tedavi edebildiğini belirten Nacar, şunları anlattı:

“Yaz sonrası kalınlaşan derinin üst tabakası ölü hücrelerden arındırılır. Böylece derinin mat ve soluk görünümü giderilir daha parlak, gözenekleri sıkılaşmış taze bir cilt oluşturulur. Ölü tabakanın deriden uzaklaştırılması kullanılacak nemlendiricilerin ve diğer kremlerin daha kolay cilde nüfuz etmesini kolaylaştırır.
Yazın kaybedilen derinin lipid tabakasının tekrar yerine konması için çeşitli nemlendiricilerin sık olarak kullanılması uygundur. Fakat cildimizi nemlendirirken aşırı derecede yağlandırmamaya özen gösterilmelidir. Uygun nemlendiricileri dermatoluğunuzun yardımıyla seçmek faydalı olacaktır. Bilinçsiz kullanımlarda ciltte yağlanma, siyah noktaların (kapalı komedonların) ve aknelerin oluşması kaçınılmazdır. Kuruyan cildi banyoda sabun kullanarak daha fazla kurutmamaya özen gösterilmelidir. Ph dengeli temizleyiciler ya da özel banyo yağlarıyla cildi temizlemek önemlidir. Banyo sonrası tüm vücuda nemlendirici ya da vücut yağı uygulamak gerekir.”

MEZOLİFT, GÜNEŞİN ZARARLARINDAN KORUYOR

Güneş ışınlarının etkisiyle yüzümüzde, boyun bölgesi (dekolte) ve el üstlerinde sarkma, gevşeme, kırışıklıklar oluştuğunu vurgulayan Nacar, “Bunun için mezolifting uygulanabilir. Mezolift; güneşin, hava kirliliğinin, sigara dumanı ve geçen yılların deride oluşturduğu olumsuz etkileri ortadan kaldırmayı amaçlayan bir tedavi yöntemidir. Cildin kaybettiği nem, vitamin, aminoasit ve mineraller deri altına ufak iğneler yardımıyla enjekte edilerek uygulanır. Yüz, boyun dekolte ve özellikle el bölgesinde oluşan kırışıklıkları ve yaşlanma etkilerini geriletir” dedi.
Nacar, yüzde dekolte ve el üstlerinde yaz sonrası oluşan güneş lekelerine karşı, derinleşmemiş ve yeni başlangıçlı lekelerde renk açıcı kremler, kimyasal ya da lazer peelinglerin uygulanabileceğini belirtti.
Nacar, ayrıca kriyoterapinin de (soğuk azot tedavisi) lekelerde kullanılan bir diğer yöntem olduğunu hatırlattı.

KALINLAŞAN AYAKLAR İÇİN PONZA TAŞI

Çıplak ayakla dolaşmak, denize, havuza girmek, açık ayakkabılar giymek suretiyle kalınlaşan ayak tabanları için de ponza taşının kullanılmasının yararlı sonuçlar doğuracağını ifade eden Nacar, salisilik asit içeren preperatların özellikle topuklara uygulanması ve üre içeren nemlendiricilerin kullanılmasıyla iyi sonuçlar alınacağını belirtti.

SAÇLARA ÖZEL BAKIM

İnsanların ve özellikle bayanların en önem verdiği konulardan biride saçların güzelliğidir. Yaz aylarında güneş, deniz, kum ve klorlu suyun etkisiyle saçlar cansızlaşır, kuru ve kolay kırılır hale gelir. Sonbaharda bir de buna mevsim değişimine bağlı saç dökülmesi eklenir.
Bu durumda saç mezoterapisinin kuruluk ve dökülmenin önüne geçebilecek iyi bir yöntem olarak karşımıza çıktığını aktaran Nacar, “Saç mezoterapisi; saç dökülmesini durdurmak, saç kalitesini artırmak ve yeni saç çıkmasını aktif hale getirmek için vitamin, mineral, aminoasit, nemlendirici ve kıl köklerini uyarıcı ajanların direkt saçlı deriye uygulanması şeklinde yapılan bir tedavi yöntemidir” dedi.

TIRNAKLARA CİLA VE VİTAMİN DESTEĞİ

Yaz aylarında tırnaklarda da bir takım istenmeyen değişiklikler oluşur. Tırnaklar kırılgan hale gelmekte, oje ve klorlu suların etkisiyle sararır.
Nacar, tırnaklara uygun cila, nemlendirici krem ve dermatologların önereceği çinko, biotin ve vitaminlerin kullanılmasının uygun olacağını dile getirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

www.denizbank.com