Doğru Saç Rengini Bulmak


Görünüşünüzü değiştirmenin en kolay yolu, saçınızı değiştirmek. Ancak sizin için doğru rengi bulmak, renk skalasından beğendiğiniz bir tonu seçip uygulamak kadar basit değil. Sonradan pişman olmayacağınız, güzelliğinizi ortaya çıkartacak bir renge ulaşmak için dikkate almanız gereken çok sayıda faktör var. Kendiniz için uygun olan rengin hangisi olduğuna karar veremiyor musunuz? İşte doğru rengi bulmanız için kendinize sormanız gereken sorular.

1)    Aynaya baktığımda kendimi nasıl görmek istiyorum?|
Sormanız gereken ilk soru, yeni saç renginizden ne beklediğiniz. İstediğiniz yalnızca küçük bir değişiklik mi, yoksa yeni bir ilişkiden çıktınız ve aynaya baktığınızda bambaşka birini mi görmek istiyorsunuz? Olduğunuzdan daha mı genç görünmek istiyorsunuz, yoksa biraz olgun görünen bir yüz fena olmaz mıydı? Yoksa iş hayatına adım atıyorsunuz ve ciddi görünmeye mi gereksiniminiz var? Saç rengimiz, bizimle ilgili bir şeyler söylerler. Sizin ondan duymak istediğiniz şey ne?
2)    Nasıl bir yaşam ve giyim tarzım var?
Örneğin spor veya salaş giyinmekten hoşlanıyorsanız, altın sarısı ya da ateş kızılı gibi gösterişli saç renkleri ile kıyafetleriniz arasında bir uyumsuzluk olabilir. Ya da günlerinizi takım elbiseler ya da döpiyeslerle geçiren bir iş kadınıysanız, violet, parlak kırmızı gibi renklerden vazgeçmeniz gerekebilir.
3)    Nasıl bir cilt rengine sahibim?
Seçtiğiniz saç renginin size yakışıp yakışmayacağını anlamanın en iyi yolu, ten renginize bakmaktır. Saç renginize karar vermeden önce, cilt renginizin sıcak mı, yoksa soğuk mu olduğunu belirlemeniz gerekiyor. Makyöz Meryem Dede’ye göre,“Eğer cildiniz sarı - şeftali tonlarındaysa, cilt renginiz sıcaktır. Pembe - mavi tonlarındaysa, cilt renginiz soğuktur.” Dede, cilt renginizin nasıl olduğunu anlamanız için bir de tavsiyede bulunuyor: Turuncu ve pembe ruj sürün, eğer turuncu renkteki ruj yakışıyorsa, cilt renginiz sıcak, pembe renk ruj yakışıyor ise cilt renginiz soğuktur. Cilt renginizi anlamanın bir başka yolu ise hangi tür takıların size yakıştığını belirlemekten geçiyor. Eğer gümüş size yakışıyorsa soğuk, altın yakışıyorsa da da sıcak bir cilt renginiz var demektir. Hollywood’da ünlülere güzellik danışmanlığı yapmakta olan Sarah Jane, cilt rengi soğuk olan kadınların altın sarısı, kırmızı ve bronz ton gibi sıcak tonlardan kaçınmalarını, aksi takdirde solgun ve bitkin görünebileceklerini söylüyor. Sıcak bir cilt rengine sahip olanlar ise çikolata rengi, altın sarısı, kestane, bakır kızılı gibi sıcak renkleri tercih etmeliler. Dikkat etmeniz gereken bir başka nokta ise saç renginizin ten renginizden daha açık olmaması. Aksi takdirde saçınız, yapay görünecektir.
4)    Hangi renk kıyafetleri kendime daha çok yakıştırıyorum?
Eğer kırmızı, kavuniçi, zeytin yeşili gibi sıcak renk kıyafetlerin güzelliğinizi ortaya çıkardığını düşünüyorsanız, sıcak tondaki saçlar da aynı şekilde yakışacaktır. Siyah, lacivert, çam yeşili gibi renkler size daha çok yakışıyorsa da, platin sarısı, küllü kumral, toprak rengi, parlak siyah gibi soğuk tonları seçmelisiniz. Ama hiçbiri değil, ben kendimi kırmızıların, morların içinde güzel hissediyorum diyorsanız, sizin renginiz kum sarısı, çikolata rengi ya da kızıl kahve.
5)    Saçıma ne kadar zaman ayırabilirim?
Sarının ihtişamına kendinizi kaptırmış olabilirsiniz, ama kuaföre koşmadan önce kendinize sormanız gereken önemli bir soru var: Saç bakımıma ne kadar zaman ve kaynak ayırabilirim? Sarı saçlarınızla bütün bakışları üzerinizde toplamak istiyor olabilirsiniz, ama ne yazık ki sarışın olmak hem zor, hem de pahalı bir şeydir. Saçınız yıpranmışsa, sağlığına yeniden kavuşana kadar sarı renkten vazgeçmenizi tavsiye ederiz. Ya da seçiminiz kızıl tonlar ise, bu rengin en kolay akan renk olduğunu, dolayısıyla boyanın sıklıkla yenilenmesi gerektiğini hatırlatırız. Ayrıca sarı ve kızılın makyajla tamamlanan renkler olduğunu da unutmayın. Saçıma ve makyajıma saatler ayıramam, tarayıp çıkmalıyım diyorsanız, kahve tonlarını tercih edin.
6)    Doğal saç rengim ne?
Studio Kuaför Salonları’nın kurucu ortağı Adnan Serter, doğal saç renginizi bir seferde 10-15 ton değiştirmemeniz gerektiğini, aksi takdirde saçınızın yıpranabileceğini söylüyor. Bunun yerine, birkaç ton açıp kapatarak zamanla istediğiniz saç rengine ulaşmanız gerekiyor. Hem böylelikle saçınız yıpranmayacak ve yoğun bir bakım gerektirmeyecektir.
7)    Kaç yaşındayım?
Saç renginiz, sizi olduğunuzdan yaşlı da gösterebilir, genç de. Eğer yaşınız 35’ten fazlaysa, çok koyu renlerden kaçının, çünkü sert ve yaşlı görünürsünüz. Aynı şekilde, eğer genç görünmek istiyorsanız, yine sarı renklerden de kaçınmanız gerekir. Beverly Hills' Lukaro Salonları’nın sahibi Rona O'Connor, yüz çizgilerinden rahatsız olan esmerlere, yüzlerini çevreleyen saçları bir iki ton açmalarını tavsiye ediyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

www.denizbank.com