Hangi renk, hangi ton?


Kusursuz dudaklardan daha çekici ne olabilir? Dior makyörü Norman Pohl, dudak makyajında nelere dikkat etmemiz gerektiğini ve hangi rengin nasıl bir etki yarattığını anlatıyor.


KOYU DUDAKLAR

BUNU YAPIN: 1. İster böğürtlen rengi olsun ister bordo, koyu rujlar gün içinde ofis ortamına da uygun. Ancak bu durumda göz makyajını hafif tutun. Akşam bir yere giderken rengi biraz daha koyulaştırabilir, yoğun kırmızı, derin kahve, hatta siyaha kaçan mora geçiş yapabilirsiniz. 2. Çok açık cilt teni, koyu renk sürmenize engel değil.

BUNU YAPMAYIN: Sarımtrak diş rengini ya da ince dudakları çok koyu renk ruj sürerseniz daha da vurgulamış olursunuz. Bunlardan biri söz konusuysa daha orta tonları tercih edin.
KIPKIRMIZI DUDAKLAR 
BUNU YAPINSize en iyi gidecek kırmızı tonu bulmak için deneme-yanılma yöntemini kullanın. Genel olarak kırmızı rujlar tüm kadınlara yakışır. Özellikle olgun kadınlarda, doğru kırmızı ton adeta gençlik iksiri etkisi yaratabiliyor. Ayrıca pembenin farklı tonları çok işinize yarayabilir. Kırmızı ve pembe ruj sürdüğünüzde (illa göz makyajı da yapacaksanız), daha hafif, örneğin bej tonlardaki farlardan yararlanın. Mükemmel dudak konturu için aynı renkte dudak kalemi kullanabilirsiniz.

BUNU YAPMAYIN: 1. Kırmızı ruju belirli aralıklarla tazelemek lazım. Ruj ve kaleminiz elinizin altında olsun. 2. Akşam için dahi olsa renkli, belirgin göz makyajını unutun, ikisi bir arada çok fazla gelebilir. Çok istiyorsanız, gri veya siyah far/kalem iyi fikir olabilir. 

“ÇIPLAK” DUDAKLAR

BUNU YAPIN:
 1. Dudak parlatıcısı kullanın. Özellikle ortasına uyguladığınızda dudaklar daha dolgun görünür. 2. Ürkek davranmayın, nötr tonlardaki “çıplak” dudak makyajı her yaştaki kadına yakışır. İşte size bir tüyo: 40’ın üzerindeyseniz bej-pembe ya da bej-şeftali tonlarını tercih edin. Bunlar sizi daha genç gösterir. 3. Nötr dudakları dumanlı göz makyajıyla tamamlayın. Bu,özellikle gece makyajı için mükemmel bir seçim.

BUNU YAPMAYIN: 1. Nötr tonlarda bir ruj sürecekseniz, sakın daha koyu renk dudak kalemi kullanmayın, bu çok ucuz durur. İlla kontur çizecekseniz, aynı renkte ya da daha açık bir kalem kullanmalısınız. 2. Çok açık tenliyseniz ve “çıplak” dudak makyajı istiyorsanız, yüzünüzü makyajsız bırakmayın, aksi halde hepten solgun görünürsünüz. Makyajınızı dengelemek için bronz bir pudradan yararlanabilirsiniz.
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

www.denizbank.com